IMOVE the Beneficiary of the Largest Mindfulness Event Organized by the Enlight Foundation

 In Education, Health, Health, Lifestyle, meditation, Mindfulness, Peace, refugees, Sport, Uncategorized

The IMOVE Foundation has been selected as the beneficiary of the annual event of the Stichting Enlight annual event on 1 September 2018. The Stichting enlight will support IMOVE in promoting mindfulness , yoga and dancing among children and women who are victims of conflicts to enhance peace and stability among the furure generations. Read the full announcement in Dutch…

Stichting Enlight organiseert het grootste gratis mindfulness evenement van Nederland. 

Opbrengst gaat naar de IMOVE Foundation om kinderen en vrouwen met oorlogstrauma’s te ondersteunen

Amsterdam – 10 augustus 2018Stichting Enlight, de stichting die mindfulness en meditatie wil combineren met goede doelen, kondigt vandaag aan dat het voor de tweede keer het grootste mindfulness evenementvan Nederland organiseert.

Het evenement, dat gratis is, vindt plaats op 1 september van 19.00 uur tot 22.30 uur in de Gashouder van de Westergasfabriek te Amsterdam. Ieder jaar doneert Stichting Enlight de opbrengst van het evenement aan een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar de IMOVE Foundation. Dit initiatief helpt kinderen en vrouwen die in het nauw zijn gekomen door oorlogsgeweld. Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness een positief effect heeft op delen van de hersenen die actief zijn bij stress, emoties, agressie en executieve functies.De IMOVE Foundation ondersteunt oorlogslachtoffers met mindfulnes en meditatie, waardoor zij leren om trauma’s te verwerken, beter te functioneren in de maatschappij en hun leven weer kunnen opbouwen.

Gedurende het evenement kunnen bezoekers kennismaken met de voordelen van mindfulness en meditatie. Ook dit jaar is het doel om samen met zoveel mogelijk mensen simultaan te mediteren in de Gashouder. De sessie zal worden opgeluisterd met live muziek en meditatieleraar Johan Noorloos zal deelnemers ondersteunen tijdens hun meditatiesessie. Na afloop van de meditatiesessie zal de Thaise monnik Pra Ajahn Tanadith het evenement afsluiten.

“Volgens vluchtelingenorganisaties is het aantal vluchtelingen nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen jaren. Toen wij in contact kwamen met de IMOVE Foundation en zagen hoe zij vrouwen en kinderen helpen met mindfulness en meditatie waren wij meteen enthousiast,” aldus Daniëlle Smissaert, bestuurslid van Stichting Enlight. “Dankzij nieuwe ritmes, houdingen en plezierig contact kunnen traumapatiënten hun spanningen ontladen en nieuwe gedragspatronen ontwikkelen. Op deze manier kunnen zij hun zenuwstelsel kalmeren en uiteindelijk beter functioneren in de maatschappij. Als Stichting hopen wij een steentje bij te dragen door geld op te halen voor de IMOVE Foundation.”

“Het mindfulness evenement van Stichting Enlight sluit perfect aan op onze visie en waar wij voor staan als non-profit organisatie. Wij zijn erg blij dat Stichting Enlight voor ons project gekozen heeft en hopen op een grote opkomst,” aldus Nikita Shahbazi van IMOVE Foundation. “Helaas zien wij iedere dag vluchtelingen die moeite hebben om te functioneren in onze maatschappij doordat zij een trauma hebben opgelopen. Een trauma ontneemt het vermogen om helder te denken en voldoende te functioneren. Dankzij Stichting Enlight en dit evenement kunnen wij meer oorlogsslachtoffers helpen en een steuntje in de rug geven om hun leven weer op te pakken.”

Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen die geinteresseerd is in meditatie en mindfulness. Zowel onervaren als ervaren beoefenaars kunnen zich aanmelden via de volgende link: https://worldpeacemeditation.nl/tickets/

Wat: Grootste mindfulness evenement van Nederland

Waar: Westergasfabriek (Gashouder), Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam

Wanneer:1 september van 19.00 uur tot 22.30

Kosten: Gratis

Aanmelden: https://worldpeacemeditation.nl/tickets/

Over Stichting Enlight
Stichting Enlight is een non-profitorganisatie en heeft als doelstelling het bevorderen van

groepsmeditatie en de positieve effecten hiervan. Ieder jaar organiseert Stichting Enlight het grootste gratis mindfulness evenement van Nederland waarbij de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken.Door te mediteren met zoveel mogelijk mensen voor een goed doel kunnen deelnemers ervaren hoe innerlijke vrede een positieve weerslag op jezelf en je omgeving kan hebben. Bezoek voor meer informatie: www.worldpeacemeditation.nlof volg op Facebooken Instagram.

 

Over IMOVE Foundation
IMOVE Foundation helpt kinderen en vrouwen die vanwege het oorlogsgeweld in het nauw zijn gekomen door het geven van yoga, mindfulness en bewegingssessies. Mindfulness en yoga helpt deze groep bij het vinden van veiligheid en vrede in geest en lichaam. Dit stelt hen in staat om beter te kunnen leren en functioneren en een betere toekomst op te bouwen. Bezoek voor meer informatie www.imovefoundation.orgof volg op Facebooken Twitter.

Mocht u vragen hebben of een interview willen met Stichting Enlight, neem dan contact op met:

Stichting Enlight

Daniëlle Smissaert
T. +31 (0)6 3000 58 80
E. info@stichtingenlight.nl

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

*

Contact Us

You can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt